Voerbeleid

Wij hebben een voer beleid op de vijver omtrent het voeren tijdens het vissen.

Dit heeft een rede waarom wij dit zo willen. En vissers vragen zich terecht af waarom dit dan zo is.

Het zit namelijk zo, wij hebben een bedrijf in gehuurd die voor ons de vijver monitort. Zij houden de water kwaliteit in de gaten. Maar ook de gezondheid van de karpers op onze vijver. Daarbij letten zij op ziekte kiemen en strijken daarom regelmatig de karpers af voor onderzoek. Dit doen wij om het bestand in de vijver gezond te houden. Ook berekenen zij hoeveel voer dat er per week de vijver in moet om deze vissen niet te mager te laten worden . Want dan worden ze kwetsbaar voor ziekte. Maar er moet ook niet te veel voer de vijver ingaan om verzadiging te voorkomen.

Door enkel te laten voeren met de door ons beschikbaar gestelde pellets kunnen wij dus vrij goed in de gaten houden hoeveel voor er de vijver in is gegaan . En dan weten wij ook hoeveel wij die week nog moeten bijvoeren. En tevens weten wij dan dat er alleen gevoerd word met het soort pellets die goed is voor ons karper bestand.

In de winter hebben deze pellets weer een andere samenstelling dan in de zomer. Hopelijk is het nu voor een hoop visser duidelijk waarom we dit beleid voeren.

Bedankt voor de medewerking!

Arianne en Marcel

Voerbeleid op de vijver https://visvijverbernisse.nl/ Marcel Mos

Visvijver Bernisse

Visvijver Bernisse

Visvijver Bernisse

dec
03
dec
04
dec
05
dec
06
dec
07
dec
08